Prisen varierte, men lingered rundt $ 600 og fru Davis krevde

aktivist aksjonær og ‘dronning av bedriftens jungel

I mer enn fem tiår var Amerikas mest beryktede corporate gadfly Evelyn Y. Davis, en nederlandsk født Holocaust-overlevende som reiste landet for å delta på dusinvis av aksjonærmøter hvert år.

Bære varme canada goose i norge bukser eller strippe ned til en badedrakt for å tiltrekke canada goose dunjakke seg oppmerksomhet, beregnede hun øverste ledere som Lee Iacocca of Chrysler (han måtte gå ned i vekt, sa hun) eller Frank Blake of Home Depot (‘en falsk’). ‘Institusjonelle investorer blir behandlet som kongelige,’ forkynte hun, ‘individuelle investorer som bønder.’

canada goose dame Frøken Davis, som stod for gjennomsiktighet i eierstyring, styrerom, redusert kompensasjon for konsernsjef, og hun anerkjente sitt eget offentlige bilde som den selvsalvede ‘dronningen av bedriftens jungel’, døde 4. november på et sykehus i Washington. Hun var 89. canada canada goose jakke oslo goose dame

canada goose herre Hennes død ble bekreftet av John DeBord, en konsulent som representerte trustees for hennes eiendom. Han sa at årsaken ikke var kjent ennå, men at fru Davis nylig hadde flyttet fra hennes langvarige hjem på Watergate-komplekset til et hjulpet samfunn i Washington. canada goose herre

canada goose norge Mens årlige aksjonærmøter vanligvis er staide saker der aksjeeiere, styremedlemmer og styremedlemmer diskuterer og stemmer om selskapsspørsmål, kan tilstedeværelsen av fru Davis gjøre dem til noe nær en sirkushandling. canada goose norge

canada goose jakker dame [Washington sporer landet i sin representasjon av kvinner i styrerommet] canada goose jakker dame

Mrs. Davis i 1973. (Linda Wheeler / The Washington Post)

På et AT-møte i midten av 1970-tallet ble hun fotografert foran og senteret i publikum, dekket ut i en byggherreres hardhat og et par ryggbukser. På andre møter fortalte hun tjenestemenn på The Washington Post Co og Gannett, utgiver av USA Today, at hun ikke fikk nok dekning i avisene sine.

canada goose jakke herre Driftsledere og styremedlemmer var målet om å ha overgrep over selskapets politikk, ublu utgifter og påstått av ubehag, som vekselvis skryte og skje fra sine medarbeiderne. canada goose jakke herre

‘På et Eastern Air Lines-møte i 1977,’ ifølge en konto i posten, banket en irat stockholder henne på gulvet, noe som forårsaket en øreskade canada goose jakke som krevde fem sømmer. En time senere var hun tilbake til handling på den årlige møte i New York Times Co. ‘

People Magazine kalt ‘nasjonens mest ubehagelige corporate gadfly’, Vanity Fair kalte henne ‘uten tvil den mest berømte og minst elskede aksjonæraktivisten i landet’, og i 1993 bekreftet Washingtonian-bladet hennes navn på sin liste over ’25 mest irriterende Washingtonians.’

canada goose jakker herre Hennes innflytelse overgikk langt hennes portefølje, noe som var relativt beskjeden i 2002, fortalte hun Vanity Fair at hun hadde aksjer i rundt 86 selskaper, verdt en estimert $ 1,5 millioner, men betydelig nok til at hun fikk lov til å sende inn forslag på aksjonærmøter. canada goose jakker herre

Blant hennes årsaker var det et forsøk på å øke styrets ansvar ved å velge styremedlemmer årlig, i stedet for i et forskjøvet system som var vant til å avværge selskapsløpere som Carl Icahn.

canada goose salg En representant for Bristol Myers Squibb fortalte posten i 2003 at selskapet hadde vedtatt den årlige valgpolitikken som et resultat av fru Daviss 18 års lobbyvirksomhet. Hun ble også kreditert for å ha presset for en ‘anti greenmail’ -politikk i 1990 på General Motors, som hadde betalt Ross Perot $ 700 millioner for å overbevise ham canada goose norge nettbutikk ekte om å forlate styret. canada goose salg

[Analyse: Hvorfor GE gjør en dramatisk overhaling til styret]

canada goose ‘Hun er full av ondskapsfarende, opprørende og ustoppelig’, sa Stephen Norman, bedriftssekretær for American Express, Vanity Fair. ‘Uten at noen ansatte eller juridiske bedrifter har hjulpet henne, har hun resolutt overlevd fire tiår med opposisjon mot kolleger. Du må være obsessiv og single-sinnet til å gjøre det… Hun kan være grusom, vulgær, sårende og selvforøgende, men hun er ubøyet, og jeg respekterer henne for det. ‘ canada goose

Fra 1965 til 2011 publiserte fru Davis også et årlig nyhetsbrev, Highlights og Lowlights, som dekket bedriftskonferanser, aksjonærforslag og de fleste andre ting om fru canada goose norge Davis ‘sinn. Prisen varierte, men lingered rundt $ 600 og fru Davis krevde at kundene, hovedsakelig administrerende direktører, kjøper ikke mindre enn to eksemplarer per ordre.

I ett element skrev hun: ‘Bedriftssekretæren på Safeway er ikke lenger der, tusen takk! Vi bryr oss ikke om at hun ble sparket, sluttet eller pensjonert. Hun er borte hoorah!!! ‘

canada goose outlet For en canada-goose-jakker annen: ‘Når i Europa er det mange byer med svært lignende navn, noen ganger i samme land. Pass på at du går til den du har tenkt å gå til.’ canada goose outlet

canada goose jakke dame Kritikere, inkludert andre aktivistaksjonærer John J. Gilbert og Nell Minow, kalte publikasjonen en form for utpressing for konsernsjef, som abonnementer i et forsøk på å stille fru Davis på aksjonærmøter. Fru Davis nektet at det var alt annet enn et seriøst forretningsnyhetsbrev. canada goose jakke dame

canada goose victoria Likevel fortalte hun People i 1996, fremme bedriftsdemokrati og utdanne sine lesere var ikke hennes eneste oppdrag, eller til og med hennes primære mål. ‘Det viktigste,’ sa hun, ‘er å holde navnet mitt ut foran.’ canada goose victoria

‘Jeg sier alltid om gadflies: En gadfly får dyret til å flytte,’ sa Minow, nestleder for ValueEdge Advisors, et aksjeselskap konsulentfirma. «Tror jeg at hun har oppnådd veldig mye? Nei, hennes flamboyante måte gjorde det for enkelt for folk å avvise henne som en kok. Selv når hun hadde canada goose salg rett på problemene, var hun ikke villig til å gå inn og snakke med ledelsen og si, ‘La oss komme med et kompromiss,’ måten dagens aksjonærer gjør. ‘

«Hun kunne ha vært mer vellykket enn hun var,» la Minow til, »ved å ta vare på problemene mer enn hun brydde seg om beryktet.»

[Møt Evelyn Y. Davis, Washington legende og millionærdronning av aksjeeieraktivister]

Den yngre av to barn, Evelyn Yvonne DeJong, ble født 16. august 1929, i Amsterdam, på det hun kalte ‘den forreste siden av havet, men selve høyre side av sporene.’ Hun vokste opp i et hjem utstyrt med 12 rom, to piker og en canada goose billig fransk styremedlem, med en mor som jobbet som psykolog og en far som var en fremtredende nevrolog.

Han foredragte i canada goose norge nettbutikk USA da resten av familien, som var del jødisk, ble arrestert av nazistene og sendt til konsentrasjonsleirer. Evelyn ble reddet av et stykke shrapnel som slo hennes høyre kalv under et mørtelangrep i en leir; På en annen klippet hun glimmer på en fabrikk.

canada goose victoria parka Hennes foreldre skilt etter krigen, og da hennes far tok en jobbundervisning canada goose outlet på Johns Hopkins, kom hun til ham i Baltimore forstad canada goose importør norge Catonsville, Maryland, hvor hun ble uteksaminert fra videregående skole i 1947. canada goose victoria parka

canada goose trillium Hun studerte ved Western Maryland College (nå McDaniel College) og George Washington University, men fikk ikke en grad, og droppet ut som en stenograf. Etter at hennes far døde, i 1956 flyttet hun til Manhattan, begynte å investere sin arv i selskaper og grunnla Aksjonærforskning Inc. ut av et hotellrom i nærheten av De forente nasjoner canada goose trillium.

トップに戻る